Flair

Weekblad 44-1367 / 24 oktober 2006

Van bouwwerf tot droomhuis

Els verbouwde een vierkantshoeve

Naam: Els Meekers
Relatie: heeft een vriend
Beroep: fiscaal adviseur
Woonplaats: Herk-de-Stad

“Er zit echt een bouwvakker in mij.”

Lang gezocht?

 “Er is heel wat zoekwerk aan voorafgegaan. Ik wilde absoluut een woning met een verleden hebben. Maar de prijzen waren toen al fors aan het stijgen.”

Veel werk?

 “De hoeve was naar moderne normen niet bewoonbaar. We hebben binnen alles afgebroken en opnieuw aangelegd.”

Mooiste moment?

“Elke kamer die was afgewerkt, gaf ons een nieuwe reden om vrienden uit te nodigen. En de grote lege ruimtes leken ons ideaal om een groot oudejaarsfeest te organiseren.”

Selfmade of werkmannen?

“Mijn vader is handig en heeft zowat de hele verbouwing in zijn eentje gedaan. Ik heb hem geholpen bij het schilderen en de bouw van het dak. Voor technische zaken als elektriciteit en verwarming hebben we een beroep gedaan op vaklui.”

Droomhuis?

“Zeker weten. We wonen op het platteland tussen de koeien en de fruitbomen. Dat ruimtegevoel is ook binnen helemaal aanwezig. In plaats van muren hebben we gekozen voor niveauverschillen.”

Voor herhaling vatbaar?

 “Absoluut! Ik had nooit gedacht dat verbouwen zo ontspannend kon zijn. Er zit echt een bouwvakker in mij. Ik was sterk genoeg om mijn mannetje te staan.”

Tips?

“Ik ben heel tevreden over de samenwerking met mijn architect. Ze heeft me veel persoonlijke vragen gesteld om te weten wie ik ben en hoe ik leef. Met die info in gedachten is ze beginnen te tekenen.”

Bekijk de fotogalerij van dit artikel!

download de player hier
La fille d'Oscar | Korpsestraat 84 - 3540 Herk-de-Stad | 0475 52 10 58 | E: info@lafilledoscar.be